PROR-POT obrazac

PROR-POT obrazac je izvještaj o potrošnji koji su obavezne ispunjavati sve neprofitne organizacije koje ostvaruju sredstva iz javnih izvora

DATUM: 26.05.2018.

PROR-POT ili izvještaj o potrošnji proračunskih sredstava obavezne su ispunjavati sve neprofitne organizacije koje ostvaruju sredstva iz javnih izvora, uključujući i sredstva državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave – JL(R)S.

Ako je u ugovoru s donatorom naveden financijski izvještaj projekta za koji je primjerice udruga dobila sredstva od općine, i izvještaj o potrošnji proračunskih sredstava, onda se navedeni obrazac ne mora ispunjavati.

Ipak, imajte na umu da u većini slučajeva zaposlenici u JL(R)S-ovima ni ne znaju za tu zakonsku obvezu, a kamoli da je ta napomena ugrađena u ugovor koji udruga potpisuje. Stoga preporučujemo svim neprofitnim organizacijama koje prime sredstva iz javnih izvora, bez obzira što zaposlenici u tim institucijama govorili, neka predaju izvještaj i imaju potvrdu o predaji kako bi se osigurali prilikom moguće kontrole Ministarstva financija.

Rok za predaju je 60 dana od isteka poslovne godine.

Primjer ispunjenog PROR-POT obrasca